COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cît de necesare ar fi trecerile pietonale pe Viaduct: Părerea expertului

Cît de necesare ar fi trecerile pietonale pe Viaduct: Părerea expertului

Pentru securizarea și calmearea traficului, autoritățile municipale au anunțat că au în plan elaborarea unui proiect ce prevede organizarea trecerilor pietonale pe Viaduct.

Chiar dacă proiectul e doar la nivel de schiță, experții în siguranța rutieră nu-i prea dau șanse de „viață”, menționînd că „o trecere de pietoni nu este un element de calmare a traficului”.

„Trebuie să începem de la importanța sau funcția străzii în sistem sau pe rețeaua stradală. Este foarte eronat să gândești că implicarea unor soluții de acest gen va rezolva problema intersecției București - Ciuflea, de exemplu, iar o trecere de pietoni nu este un element de calmare a traficului, ci totul trebuie inversat. Deci, o trecere de pietoni trebuie să fie securizată prin elemente de calmare a traficului, care se întreprind în afara acesteia și la o distanță suficientă pentru a securiza șoferii, după care pietonii”, a declarat pentru Noi.md Ilie Bricicaru, doctor în ştiinţe tehnice, expert internaţional în siguranţă rutieră.


Potrivit lui Bricicaru, orice idee are dreptul la viaă, însă aceasta trebuie să fie realizată de un specialist cu studii în domeniu, astfel încît orice schimbare, care pare a fi bună la moment, să nu se transforme într-o mare greșeală.

​„Ca funcție a acestei străzi, aceasta n-ar trebui să aibă treceri pentru pietoni la nivelul părții carosabile în afara intersecțiilor, iar trecerea existentă pe același bulevard, în preajma fostului magazin ”1000 de mărunțișuri”, este un exemplu sinistru, fiind cea mai periculoasă trecere din oraș. Să nu uităm și de problemele, viteza și funcția actuală a sectorului, între București și Hristo Botev. Astfel, pentru acest gen de soluție, o analiză mult mai aprofundată este necesară”, a adăugat Ilie Bricicaru.

De menționat că, deocamdată nu s-a luat decizia organizării trecerilor pietonale pe Viaduct, viceprimarul Victor Chironda, solicitînd părerea chișinăuenilor pe seama acestui subiect.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load