COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd va începe aplicarea marcajului pe străzile din capitală

Cînd va începe aplicarea marcajului pe străzile din capitală

Autoritățile municipale nu au un răspuns exact cînd va începe aplicarea marcajului rutier pe străzile Chișinăului, întrucît licitația pentru procurarea vopselei este contestată.

Întrebat de IPN, administratorul interimar al întreprinderii municipale „Exdrupo”, Sergiu Tomiță, a spus că vopseaua va putea fi livrată în decurs de o săptămînă, în cazul unei decizii pozitive a Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor.

Municipalitatea a selectat, încă la început de februarie, antreprenorul care va livra vopseaua, dar rezultatele licitației au fost contestate de un alt participant, pe motiv că firma cîștigătoare nu a prezentat certificatul de conformitate pentru vopsea. După reevaluare, a fost selectată o altă firmă, dar rezultatele au fost contestate din nou, de compania declarată inițial cîștigătoare.

Dacă Agenția Naţională pentru Soluţionarea Contestaţiilor va menține rezultatele licitației, angajaţii întreprinderii vor începe lucrările de aplicare a marcajului imediat cum va fi livrată vopseaua şi vor permite condiţiile meteo. În caz contrar, va fi organizată o nouă licitație.

Marcajului rutier va fi aplicat, în mod prioritar, pe arterele principale ale capitalei, iar spre sfîrşitul verii, aproape de începutul noului an de studii, se va împrospăta marcajul pe trecerile de pietoni din preajma instituțiilor de învățămînt.

Cheltuielile estimate pentru marcajul rutier pe străzile capitalei se ridică la 3,6 milioane de lei. Este nevoie de 70,5 de tone vopsea albă, 3 tone de vopsea roşie și 1,5 tone de vopsea galbenă.

Anul trecut, marcajul a început în a doua jumătate a lunii mai.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load