COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd va fi validat mandatul de primar al lui Ion Ceban

Cînd va fi validat mandatul de primar al lui Ion Ceban

La o distanță de patru zile de la desfășurarea celui de-al doilea tur al alegerilor pentru Primăria Chișinău, Consiliul electoral de circumscripție electorală Chișinău (CECE) a transmis instanței de judecată procesele verbale cu privire la rezultatele alegerilor din 3 noiembrie.

Conform informațiilor disponibile pe portalul instanțelor de judecată CECE a transmis procesele verbale la 7 noiembrie, iar la Judecătoria Chișinău a fost deja programată o ședință în acest sens. Subiectul urmează a fi examinat luni, 11 noiembrie, la ora 14.00, de către judecătoarea Galina Ciobanu.

Potrivit Codului Electoral, concomitent cu confirmarea legalităţii alegerilor, instanţele de judecată validează și mandatul primarului.


Socialistul Ion Ceban a câștigat fotoliul de primar general al capitalei după ce a obținut 52,39 la sută dintre voturile alegătorilor în cel de-al doilea tur de scrutin din cadrul alegerilor locale generale, desfășurat duminică, 3 noiembrie. Rivalul său, candidatul blocului electoral ACUM, Andrei Năstase, a obținut 47,61%.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load