Cînd va fi reînnoit marcajul rutier pe străzile capitalei

Cînd va fi reînnoit marcajul rutier pe străzile capitalei

Lucrările de aplicare a marcajului rutier pe străzile capitalei ar putea începe în aproximativ două săptămîni.


După ce a fost acceptată contestația rezultatelor primei licitații pentru achiziționarea vopselei, autoritățile au reevaluat ofertele și au desemnat un alt cîștigător.


Solicitat de IPN, directorul întreprinderii municipale „Exdrupo”, Marcel Zastînceanu, a declarat că termenul în care poate fi contestat rezultatul noii licitații expiră pe 4 mai. Dacă nu vor exista obiecții la rezultatele licitației, săptămîna viitoare urmează să fie semnat contractul cu agentul economic. Antreprenorul are la dispoziție două săptămîni pentru a furniza materialele necesare pentru aplicarea marcajului, iar ca urmare muncitorii vor începe lucrările, dacă vremea va fi favorabilă.


Marcel Zastînceanu a menționat că urmează să fie procurată vopsea pe bază de acril, la fel ca și cea care se aplica pînă acum de două ori pe an. În total vor fi procurate circa 70 de tone de vopsea, dintre care circa 40 de tone vor utilizate în primă etapă, iar restul se va folosi în luna septembrie. Pentru procurarea vopselei pentru marcaj se vor cheltui în jur de două milioane de lei.


Potrivit șefului de la „Exdrupo”, pentru aplicarea marcajului în tot orașul este nevoie de aproximativ două luni, însă în condițiile în care și vremea va fi favorabilă. Prioritar vor fi vopsite trecerile pentru pietoni din preajma instituțiilor de învățămînt. După aplicarea marcajului transversal, muncitorii vor aplica marcajul longitudinal. Marcel Zastînceanu a mai spus că lucrările de aplicare a marcajului nu sînt în întîrziere, pentru că, de regulă, mai devreme de luna mai acestea nu încep, întrucît este nevoie ca temperatura medie să fie de +15 grade Celsius, iar nivelul de umiditate nu trebuie să depășească 70%.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load