COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd va fi gata studiul privind tuburile pentru colectarea deșeurilor

Cînd va fi gata studiul privind tuburile pentru colectarea deșeurilor

Studiul privind tuburile pentru colectarea deșeurilor menajere solide, care mai există astăzi în unele blocuri locative din municipiul Chișinău, va fi gata la sfîrșitul lunii iunie.

Acesta va conține date cu privire la numărul blocurilor de locuit care mai au aceste tuburi, tipul platformelor care vor fi construite în locul lor, dar și propuneri alternative în cazul în care locatarii vor fi împotriva înlăturării acestor tuburi.

Solicitat de IPN, Vasile Efros, șeful Secției amenajare și salubrizare al Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), a menționat că, la această etapă, au fost identificate peste 1700 de tuburi pentru colectarea deșeurilor în blocurile locative.

Înlăturarea acestora se va face doar în blocurile unde majoritatea locatarilor vor fi de acord. Cifra celor care se opun nu trebuie să depășească 30%. De asemenea, trebuie create condiții tehnice pentru a amplasa platformele pentru colectarea deșeurilor, inclusiv pentru asigurarea accesului autospecialelor.

În cazul în care locatarii blocului de locuit nu vor fi de acord cu lichidarea tuburilor, DGLCA va propune închiderea tuburilor și modernizarea camerei de gunoi în care se colectează deșeurile, amplasînd un container de tip închis. Să arunce acolo gunoiul vor avea dreptul doar cei care vor avea un card de acces special .

După ce va fi finalizat, studiul va fi discutat în Consiliul municipal Chișinău. Pentru realizarea proiectului au fost prevăzute 10 milioane de lei din bugetul municipal.

Proiectul de decizie privind lichidarea tuburilor pentru colectarea deșeurilor menajere solide și construirea de platforme pentru colectarea separată a deșeurilor menajere solide în preajma acelor blocuri a fost votat de Consiliul municipal Chișinău în luna februarie a acestui an.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load