COVID-19 în MOLDOVA

Cînd luminile "romanițelor" din capitală vor umple din nou orașul iubit cu lumină (FOTO)

Cînd luminile "romanițelor" din capitală vor umple din nou orașul iubit cu lumină (FOTO)

Mulți internauți din Moldova cu nostalgie își amintesc de vremurile cînd în perioada sovietică capitala noastra iubită era peste tot bine iluminată și un plus de farmec îi dădea așa-numitele felinare-romanițe, multe dintre care acum, din păcate, nu luminează, spre deosebire de speranță chișinăuienilor că aceste avor fi repornite cît mai grabnic după modernizare, transmite Noi.md.

Bătrânii își amintesc că, în perioada sovietică, cînd intrai noaptea în Chișinău, înțelegei imediat că ai ajuns în capitală, pentru că orașul era lumitnat peste tot, iar felinarele sub formă de romaniță ardeau în toate lămpile.

Astăzi lucrurile sînt total diferite. Vizavi de clădirea Guvernului în centrul orașului, în felinarele-romaniță ard cîte un bec sau două, la fel ca în apropierea clădirii Academiei de științe.


Cu toate acestea, drept exemplu de renaștere a speranțelor spre mai bine poate servi restaurarea felinarelor-romaniță de pe strada Testemițeani-colț cu Grenoble, care au fost recent restaurate și iluminează pe deplin acea parte a orașului. Se restabilește și felinarele-romaniță din fața clădirii "Apă-Canal". Iar la monumentul s. Lazo din sectorul Botanica și în cercul tipografiei centrale de la Rîșcani lucrurile stau mai prost.

Noi.md a pregătit un colaj de fotografii cu "felinarele-romaniță" care, în opinia cititorilor, ar trebui să fie aprinse din nou, drept simbol al speranței noastre pentru un viitor mai luminos al capitalei iubite!

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load