TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cînd ar putea să își schimbe sediul primăria capitalei

Cînd ar putea să își schimbe sediul primăria capitalei

Primăria capitalei nu își va muta sediul într-un open-space prea curînd, scrie Noi.md.

Despre aceasta declarat, primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul unui interviu oferit pentru unimedia.info.

„Vom face evaluări, trebuie să ne determinăm pentru noi, pentru că aparatul are peste 200 de persoane, angajate 150, dar sînt sînt și alte direcții importante, cum ar fi Direcția Finanțe, cea de Arhitectură, Transporturi, care nu neapărat se află în clădirea nemijlocită a Primăriei. Acum lucrăm să vedem pe cine exact vom muta în clădirea nouă, cum mutăm arhiva de aici, sînt mai multe componente”, a spus edilul.


Chiar dacă nu se știe cînd își va schimba sediul Primăria, calculele pentru a determina costurile unei eventuale restaurări a clădirii actuale a instituției, care este și monument de arhitectură și istoric, s-au făcut deja.

„Aproximativ 53 de milioane de lei ar costa fără intervenții esențiale pe acoperiș. În principiu, este toată documentația de proiect. Noi avem planificate unele surse financiare, suplimentar vom identifica alte surse”.

Ion Ceban nu a vrut să facă publice, însă, numele celor care își vor aduce contribuția financiară, deși anterior a declarat că a apelat la ambasadorii altor state în Republica Moldova în acest sens și chiar a avut o întrevedere cu diplomații, în clădirea Primăriei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load