COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chișinăul va avea infrastructură pentru biciclete: Primăria dă start unui nou proiect

Chișinăul va avea infrastructură pentru biciclete: Primăria dă start unui nou proiect

Primăria capitalei a dispus crearea unui grup consultativ pentru dezvoltarea infrastructurii pentru bicilete în Chișinău.

Anunțul a fost făcut de viceprimarul capitalei Victor Chironda.

"Pot să afirm că infrastructura petru biciclete este o provocare pentru Republica Moldova. Doar la prima vedere pare simplu. Tragi niște linii galbene pe asfalt, pui niște semne și voila, ai piste pentru bicilete. În realitate totul e mult mai complicat. Nu avem nici cadru legal și normativ, nici specialiști arhitecți și ingineri de drumuri și trafic care știu cum se proiectează corect o infrastructură de ciclism urban. Nu avem setate mecanisme de finanțare a acestei infrastructuri. Nu avem încă o masă critică de oameni care să determine schimbarea opiniei publice (bicicleta e văzută în continuare ca un mod de distracție nu ca un mod de mobilitate urbană). În acest context e foarte greu să implementezi astfel de proiecte', a declarat Chironda.


El a remarcat că Primăria Chișinău are drept prioritate dezvoltarea pistelor pentru biciclete. În prezent se lucrează la atragerea expertizei, identificarea fondurilor și mecanismelor de finanțare și la consolidarea comunității de bicicliști.

În perioada următoare vor fi amenajate trasee pentru biciclete care să facă legătura între sectoarele orașului. Astfel, vor fi amenajate trasee pe străzile 31 august, Bd. G. Vieru, Bd. Mircea cel Bătrîn și piste comune pentru transport public pe străzile Pușkin, Bodoni, Mateevici și Ștefan Cel Mare.

"În acest sens, consultarea și suportul cicliștilor și experților sînt foarte importante", a menționat Chironda.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load