Chişinăul s-ar putea alege cu încă o stradă pietonală

Chişinăul s-ar putea alege cu încă o stradă pietonală

Încă un drum din Chişinău va fi declarat pietonal. Este vorba despre o arteră din perimetrul străzilor Kiev, Alecu Russo şi Nicolae Dimo din sectorul Rîşcani. 


O decizie în acest sens a fost votată de Consiliul Municipal, la solicitarea unui grup de părinţi. Ei spun că micuţii lor care învaţă în zonă sînt în pericol atunci cînd traversează strada.


Oamenii susţin această iniţiativă şi spun că securitatea copiilor este cea mai importantă.

"În primul rînd scădem numărul de emisii în jurul grădiniţii şi n-o să fie aer poluat. Şoferii n-o să încurce la părinţii care merg pe aici cu copiii. "

"Mergem cu copiii pe aici şi cîteodată cînd ieşi din grădiniţă, maşinile n-au pe unde merge, nici ele, nici oamenii.Copii singuri, Doamne fereşte să nu iasă, grădiniţa este chiar lîngă drum."

Inspectoratul Naţional de Patrulare urmează să instaleze acolo indicatoare rutiere care vor restricţiona traficul rutier.


Şoferii s-au arătat însă nemulţumiţi că vor rămîne fără locuri de parcare. 

"O să fie puţin problematic pentru că intrarea să spunem, dacă venim de la Ciocana, tebuie să facem cercul. Dimineaţa îi ambuteiaj foarte mare."

"Aici sînt case de locuit şi oameni trebuie să aibă acces la casă. Drumul ar trebui să fie. -Să circule maşini? - Da! "

"Dar pe unde o să circule transportul? Pentru transport la fel trebuie. Nu ştiu dacă ar fi corect, trebuie şi pietonală să fie, dar spaţiu este, s-ar putea de făcut cumva."

"Pe străzile Kiev şi Alecu Russo sînt amenajate parcări. Oamenii au de mers pe jos doar cinci minute, în schimb nu vor crea probleme locatarilor din zonă", a spus Alexandru Odinţov, consilier PSRM.

Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, anul trecut peste 100 de copii au fost implicați în accidente rutiere.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load