COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chișinăul intenționează să preia experiența Elveției în domeniul mobilității urbane

Chișinăul intenționează să preia experiența Elveției în domeniul mobilității urbane

Mai multe proiecte urmează să fie dezvoltate în Chișinău cu ajutorul Băncii Mondiale. Potrivit primarului general Ion Ceban, segmentul mobilității urbane în municipiu este foarte important și trebuie să se dezvolte după exemplul și practicile țărilor dezvoltate.

În acest sens, primăria Chișinău a aplicat în primăvara acestui an la Banca Mondială o solicitare de finanțare, pentru susținere în diverse proiecte, ce ar urma să fie implementate la Chișinău, anume în acest domeniu.

„Astăzi, împreună cu viceprimarul de ramură și membrii cabinetului, am participat la o conferință comună cu reprezentanții Băncii Mondiale și mai multe companii și organizații din Elveția specializate pe soluții de transport public și Smart Sity, care au răspuns apelului nostru. Am discutat despre posibile proiecte de finanțare, organizarea și managementul parcărilor cu plată și gestionarea managementului traficului în municipiul Chișinău”, a declarat Ion Ceban.


Edilul capitalei afirmă că acesta este un proiect implementat cu suportul Băncii Mondiale și Global Smart City Partrtenership Program.

Parteneriatul pe viitor presupune transferul de experiență în domeniul mobilității urbane din Elveția.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load