COVID-19 în MOLDOVA

Chișinău va primi 846 mii de euro de la Primăria București

Chișinău va primi 846 mii de euro de la Primăria București

Consiliul municipal Chișinău a aprobat astăzi, 4 iulie, acceptarea donației în valoare de 846 000 euro din partea Primăriei sectorului 6 a municipiului București, pentru lucrările de reabilitare a Parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani.

Beneficiar al proiectului este Pretura sectorului Buiucani.

Pretorul Vadim Brînzaniuc, raportor asupra proiectului de decizie, a informat că Acordul de parteneriat dintre părți a fost semnat în decembrie 2019, iar săptămîna trecută, Consiliul local al Primăriei sectorului 6 a municipiului București a aprobat alocarea surselor pentru reabilitarea parcului „Alunelul”.


La rîndul său, primarul general, Ion Ceban, a menționat că această donație din partea Bucureștiului este un gest de prietenie față de Chișinău și un exemplu de colaborare bazată pe încredere între cele două municipalități, transmite Telegraph.md

Reabilitarea spațiului public prevede construcția unei fîntîni arteziene, instalarea iluminatului nocturn decorativ, precum și a sistemului de irigare a gazonului, amenajarea unui teatru de vară, a terenurilor de joacă și sport, dar și mobilier urban.

Acordul despre alocarea surselor financiare pentru reabilitarea parcului „Alunelul” din partea municipiului Chișinău, a fost semnat săptămîna trecută de viceprimarul Inga Ionesii și de pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc.

Valoarea totală a proiectului de reconstrucţie a parcului de la Buiucani este de 948 000 euro, restul sumei fiind alocată din bugetul municipal.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load