COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Chironda, indicație către cei de la Spații Verzi: Nu mai vreau „chibrituri sau bețe”

Chironda, indicație către cei de la Spații Verzi: Nu mai vreau „chibrituri sau bețe”

Întreprinderea Municipală „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” are indicația să întocmească un plan de reamplasare a arborilor, în contextul în care urmează să fie amenajate parcări stradale, ceea ce înseamnă că se va interveni pe aliniament.

Viceprimarul Victor Chironda a sugerat șefiei întreprinderii să se orienteze spre arbori maturi și nu spre așa-zise „chibrituri sau bețe”.

„Să faceți un proiect-propunere, un program de renovare a aliniamentului, în special în sectorul Centru al capitalei. În contextul amenajării parcărilor, se va interveni pe străzi, inclusiv se va răsfrînge și asupra copacilor de pe marginea străzilor, care majoritatea sînt în stare proastă.

Unii seamănă cu niște chibrituri. Alții se înclină destul de periculos, pe străzile unde s-au făcut schimbări la rețele. Să nu ajungem în situația în care vor cădea în cap oamenilor. Să reamplasăm nu cîte unul, dar în cadrul unei acțiuni complexe”, a declarat Victor Chironda la ședința de azi a Primăriei Chișinău, transmite Noi.md cu referire la Realitatea.


Șeful întreprinderii, Serghei Carp, a spus că deja au anumite planuri și muncitorii au început să intervină pe bd. Ștefan Cel Mare din capitală. Doar că aici, a intervenit din nou viceprimarul și a spus că nu-i plac lucrările de pe bulevard.

„Așa cum înlocuiți acolo copacii, m-aș abține să vă ofer permis... Trebuie să asigurăm un management mai eficient, măsuri de drenaj la rădăcina copacului, cu zină de protecție. Copaci mari, dar nu bețe”, a adăugat Victor Chironda, cu solicitarea de a-i prezenta și un calcul despre cît ar costa un asemenea plan.

Serghei Carp nu a reușit să dea o sumă totală, dar a explicat că un arbore matur, adică cu balot, costă de la 300 de lei pînă la 3.000 de lei, în funcție de specie și vîrstă - criterii care se stabilesc împreună cu Agenția de mediu și Direcția arhitectură.

Este de menționat că nu s-a dat un termen pentru realizarea planului de mai sus.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load