COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chironda caută arhitecţi, designeri și activişti care să înfrumuseţeze Chișinăul

Chironda caută arhitecţi, designeri și activişti care să înfrumuseţeze Chișinăul

Viceprimarul Chişinăului Victor Chironda intenţionează să organizeze un grup de iniţiativă care să testese anumite proiecte de amenajare urbană şi care să stimuleze realizarea schimbărilor pe străzile din oraş.

Grupul de Urbanism Tactic, care va activa pe lîngă Direcţia Transport Chişinău, urmează să-şi înceapă activitatea propriu-zisă după ridicarea stării de urgenţă şi a perioadei de izolare, spune primarul, iar pînă atunci, lucrările vor fi puse la cale online.

„Tactical Urbanism este o practică de intervenţie în mediul urban care include schimbări fizice temporare cu costuri reduse ale mediului construit, destinate îmbunătăţirii cartierelor şi spaţiilor publice din oraş. Grupul va fi susţinut cu expertiză de către Urb-i:Urban Ideas - o organizatie internatională specializată cu care am stabilit un parteneriat”, explică Chironda.

Grupul are nevoie de arhitecţi, designeri, activişti şi oameni care vor să îmbunătăţească şi să înfrumuseţeze oraşul Chişinău, iar viceprimarul invită doritorii să îl contacteze.


„În cadrul acestui proiect vom iniţia şi realiza intervenţii mici de amenajare şi îmbunătăţire a străzilor, trotuarelor, intersecţiilor, scuarurilor şi spaţiilor verzi din oraş.

Pentru a face parte din echipă vă rog să transmiteţi, pînă la 15 aprilie, CV-ul şi un mic mesaj de motivare pe adresa chironda.victor@gmail.com. Pentru elevi şi studenţii care vor participa în proiect, Primăria Chişinău va oferi confirmări de voluntariat sau de practică. Hai să construim un oraş mai bun împreună”, este îndemnul lui Chironda.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load