COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban: Toţi copiii au dreptul la educaţie, iar responsabilitatea noastră este să asigurăm acest drept

Ceban: Toţi copiii au dreptul la educaţie, iar responsabilitatea noastră este să asigurăm acest drept

Primarul Ion Ceban anunță că, numărul cererilor depuse online de către părinţi, pe platforma escoala.chisinau.md, pentru înscrierea copiilor în clasa I a ajuns în perioada 21 mai – 20 iulie la 9881, ceea ce constituie cu 1000 de solicitări mai mult decît au preconizat autoritățile.

„Asta în timp ce în şcolile din capitală au fost planificate 8913 locuri, pentru micuții ce pășesc pentru prima dată pragul școlii. În același timp, pînă în data de 28 august curent, continuă etapa II de depunere a cererilor pentru înmatricularea copiilor în clasa I. În aceste condiţii, responsabilii de la Direcţia educaţie tineret şi sport vor identifica soluţii, astfel ca toţi copiii să fie incluși în procesul educaţional. În caz de necesitate, vor fi deschise clase noi. Amintesc că, pe platforma egradinita.md continuă înscrierea copiilor în instituţiile preşcolare de învăţămînt. De la începutul acestui an, de către părinţi, pe această platformă online au fost depuse 4306 cereri”, a scris Ceban, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, din 10 august curent, va începe etapa a II-a de depunere a actelor pentru înscrierea elevilor în clasa X, pe platforma escoala.chisinau.md sau pe educatieonline.md.


„Toţi copiii au dreptul la educaţie, iar responsabilitatea noastră este să asigurăm acest drept şi necesitate”, a conchis Ceban.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load