COVID-19 în MOLDOVA

Ceban: Reparația multor străzi din capitală stă în mîinile consilierilor din CMC

Ceban: Reparația multor străzi din capitală stă în mîinile consilierilor din CMC

Reparația multor străzi din capitală stă în mîinile consilierilor din Consiliul Municipal Chișinău.

Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că mai multe proiecte trebuie să treacă prin CMC mai întîi. Aici acesta a dat ca exemplu strada 31 august, unde este un proces anevoios.

„Pe 31 august avem o epopee întreagă, dar nu vreau să dau vina pe cineva. De jumătate de an, experții se chinuie să găsească o soluție pe partea tehnică, acum trebuie să mergem în consiliu, partea juridică și să fie lansate licitațiile”, a declarat primarul.


Edilul afirmă că speră că nu va fi restricționat sau întins programul municipal de reabilitare a drumurilor pe termen lung.

„Noi trebuie să construim drumuri noi, noi trebuie să le reabilităm pe cele care sînt cu probleme, noi trebuie să intervenim pe sisteme fluviale, pe poduri, noi acum sîntem în expertiză a podurilor. Drumurile care trebuie să fie întreținute, trotuarele care sînt în situația care sînt. Eu tare sper ca toți consilierii municipali vor răspunde pozitiv. Bani în buget sînt puțini. Avem deschidere pe partea de alocații de la BERD, de la BEI, de la alți parteneri. Asta pentru foarte mari. Putem să ne împrumutăm pe proiecte mai mici de la băncile comerciale de la noi”, spune Ceban.

Ion Ceban s-a referit și la curțile de bloc, care în prezent sînt reparate cîte 20-50 anual. „Asta nu înseamnă că dvs. simțiți. sînt mii de curți în Chișinău. Avem un program, am făcut, arată decent.

Ca să nu avem întrebări peste un an sau 7 de ce este așa cum este”.

Cît ține de celelalte străzi din capitală, în unele cazuri, procesele birocratice înving timpul. „Este vorba despre 31 august, este vorba de Creangă, Tighina, dar sîntem în proceduri juridice tîmpite, abia acum am ajuns la un contract de rezoluțiune pe Creangă. În mod normal, pentru lucrările pe care le-am avut acolo, trebuia să avem un proces de primire-predare a lucrărilor. În acest sens, am lansat o licitație publică pentru apeduct și canalizare, care nu era prevăzut în proiectul inițial. Abia săptămîna trecut am ajuns la acest acord de rezoluțiune, care ne permite fizic reabilitarea străzii Creangă”, a conchis acesta.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load