COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ceban: Redenumirea străzilor nu este o prioritate în activitatea Primăriei

Ceban: Redenumirea străzilor nu este o prioritate în activitatea Primăriei

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, consideră că redenumirea străzilor nu constituie o prioritate pentru activitatea Primăriei la momentul actual. Astfel edilul capitalei a comentat inițiativa apărută în spațiul public de a redenumi strada „Octavian Goga” din centrul Chișinăului în strada „Suvorov”.

Totodată, spune primarul, această chestiune intră în atribuțiile Consiliului Municipal Chișinău și nu face parte din procesul de luare a deciziei din cadrul Primăriei, transmite noi.md cu referire la IPN.

„Aceasta este de competența CMC. Eu nu pot să-i interzic unui sau altui consilier, să-i impun opinia mea. Dar pentru ca acest lucru să se întîmple, trebuie să existe majoritate care să voteze. Eu consider că redenumirea străzilor nu este o prioritate pentru activitatea Primăriei în ansamblu. Noi avem multe alte probleme, începînd de la drumuri, trotuare, sistemele de curățare și altele care, într-adevăr, constituie o prioritate”, a declarat Ion Ceban în cadrul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul RTR Moldova.

Totodată, Ion Ceban spune că ideal ar fi ca în Chișinău să fie formată Poliția municipală, dar Primăria nu a ajuns la un numitor comun cu Guvernul referitor la chestiunea respectivă. „Eu cred că trebuie să fie formată Poliția municipală. Și cîte 50 de oameni în fiecare sector nouă ne-ar ajunge. Costul unui asemenea proiect am putea să ni-l permitem. Aceasta este aproximativ 8-9 milioane pe an”, a declarat edilul capitalei.

Potrivit lui, săptămîna viitoare va fi prezentat un regulament care prevede inclusiv amenzi pentru cetățenii care nu păstrează curățenia, pentru distrugerea bunurilor publice.

În plus, primarul spune că a început negocierile cu cîțiva parteneri de peste hotare pentru instalarea unui sistem de monitorizare în oraș. Se intenționează instalarea camerelor de luat vederi la școli, grădinițe, spitale și în spațiul public.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load