COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban propune soluția pentru inundațiile din capitală

Ceban propune soluția pentru inundațiile din capitală

Banii destinați construcției havuzurilor din capitală ar putea fi utilizați pentru renovarea și desfundarea canalelor pluviale de captare a apei de ploaie. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței primăriei din această dimineață.

Potrivit acestuia, sistemul de canalizare din capitală are o capacitate de captare a 17 litri de apă pe m2, însă ieri precipitațiile au fost de 27 de litri pe m2.

Edilul a venit cu un apel către specialiștii și responsabilii din capitală. „Nu așteptăm data viitoare să ne prindă ploaia, dar să se curăță toate gurile de captare înaintea ploilor. Noi cunoaștem acele zone cu probleme. Rog specialiștii să fie depistate acele străzi cu probleme, să fie estimate costurile și soluțiile imediate, pe termen scurt și lung.


Haideți să facem toate estimările de costuri și am o idee, poate banii care sînt destinați pentru construcția havuzurilor pentru anul acesta să îi investim aici dacă se poate. Și să vedem dacă putem legal dar și ce reușim din punct de vedere a timpului”, a declarat edilul capitalei.

Potrivit primarul general, pînă atunci în perioada cînd sînt precipitații, să fie anunțate coduri galbene de ploi, iar acele locuri unde se adună de obicei apă, să fie evitate.

„Mulțumesc tuturor celor care în zi de duminică operativ, au intervenit la remedierea situațiilor de după ploile puternice”, a punctat Ceban.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load