COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban: Primăria Chișinău elaborează soluții pentru a ajuta agenții economici

Ceban: Primăria Chișinău elaborează soluții pentru a ajuta agenții economici

Municipalitatea monitorizează situația privind pierderile pe care le va suporta economia capitalei din cauza stării de urgență introdusă în țară în legătură cu răspîndirea coronavirusului.

Declarația a fost făcută de primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, în cadrul unei emisiuni TV, transmite aif.md.

El a spus că municipalitatea deja suferă pierderi în domeniul impozitelor și taxelor locale și a menționat că dezvoltarea ulterioară a situației va depinde de mai mulți factori, inclusiv de acțiunile autorităților centrale.


"Noi am creat un grup de lucru pentru a elabora soluții privind susținerea agenților economici, inclusiv privind dezvoltarea oportunităților de comercializare online. Dar toate aceste măsuri ar trebui coordonate cu politica de stat în această direcție. Va fi posibil de calculat ceva atunci cînd vor apărea cifre și date concrete. În ceea ce privește acțiunile nemijlocite ale municipiului, noi acum elaborăm scenarii de relaxare sau anulare a taxelor locale pentru agenții economici în perioada de stagnare forțată și căutăm posibilități de a le acorda un alt ajutor. Aceste propuneri vor fi prezentate în viitorul apropiat", a spus edilul capitalei.

Regimul de stare de urgență în Republica Moldova a fost anunțat pe 17 martie pentru 60 de zile – pînă pe 15 mai. Prim-ministrul Ion Chicu a declarat că Guvernul nu intenționează să-i prelungească acțiunea.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load