COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban: Noi nu am primit cereri despre anumite acțiuni privind cafeneaua "Guguță"

Ceban: Noi nu am primit cereri despre anumite acțiuni privind cafeneaua "Guguță"

Cafeneau "Guguță" este proprietate privată, la fel ca și terenul de sub această cafenea, iar la această etapă la adresa Primăriei Chișinău nu a parevenit niciun demers privind eventuale acțiuni.

Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul unui interviu pentru Unimedia.

"Noi nu avem demers la această etapă de a face ceva cu cafeneau respectivă. Dacă evetual, ținînd cont de faptul că este în zona istorică a Chișinăului, vor fi anumite solicitări, acestea trebuie să treacă avizul Consiliului monumentelor de pe lîngă Ministerul Educației. A existat și un litigiu în acest sens, dar noi nu avem un demers clar pe subiectul cafenelei. Dacă se preusupune că lucrurile s-au clarificat la Consiliul Monumentelor, subiectul va ajunge pa agenda Consiliului urbanistic de pe lîngă Direcția arhitectură. Dacă se încadrează în normele legale e o situație, dacă nu – nici nu putem să discutăm", a menționat Ceban.

Primarul general a specificat că orice propunere de a construi ceva în locul cafenelei urmează a fi examinată de cele două instituții de specialitate, cu antrenarea experților și organizarea dezbaterilor publice, pentru a elimina neclaritățile.


"Am văzut că unele construcții au fost în Chișinău blocate, altele au fost admise. Oameni buni! Concret există partea legală, intervenim în strictă conformitate cu prevederile legii și în acest caz va fi la fel", a comentat Ceban.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri