COVID-19 în MOLDOVA

Ceban: La cimitire se fac averi pe seama cetățenilor

Ceban: La cimitire se fac averi pe seama cetățenilor

În Capitală nu sînt multe cimitire, iar unii oameni își fac averi pe seama cetățenilor, iar cei ce se ocupă de asemenea scheme trebuie sancționați dur. Despre aceasta a comunicat primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor primăriei Chișinău din data de 2 seprembrie.

Totodată, Ceban a menționat că activitatea în beneficiul cetățenilor din Capitală trebuie să fie una transparentă, iar oamenii care profită de alți oameni să răspundă în acest sens, transmite publika.md.

"Este o situație regretabilă că pe seama oamenilor cineva își face afacere. Nu știu cum li se ridică mîna să faca asemenea lucruri, dar sînt sigur că mai există lucruri de acest gen. Nu avem multe cimitire, însă avem oameni care își fac averi pe seama altor oameni. Voi solicita sancționarea dură a celor ce se ocupă de asta, și mai puțin le pasă de nevoile oamenilor.", a spus primarul Capitalei, Ion Ceban.


În încheiere primarul Capitalei a adăugat că la cimitire se făceau salarii pe care alții îl au pentru o viață. La fel, va lupta cu corupția pentru a avea o activitate transparentă în beneficiul cetățenilor.

Amintim că ieri directorul Cimitirului "Sfîntul Lazăr" din Capitală, Pavel Eni, adjunctul său, contabilul şi încă trei angajaţi ai instituţiei au fost reţinuţi de CNA pentru 72 de ore.

Aceştia sînt bănuiţi că ar fi pretins ilegal sute de mii de lei pentru a vinde sau a rezerva locuri de veci.

Reținerile au avut loc în urma a 22 de percheziţii la sediile, domiciliile, precum şi în automobilele suspecţilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load