COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban: „În transportul public vor apărea dozatoare cu dezinfectant”

Ceban: „În transportul public vor apărea dozatoare cu dezinfectant”

Celula de criză pentru supravegherea situației epidemiologice a infecției cu COVID-19 în municipiul Chișinău a luat mai multe decizii, după ședința din 18 martie, transmite Noi.md.

Astfel, potrivit primarului general al capitalei, In Ceban, a fost creat Punctul de dirijare municipal, pentru acumularea, sistematizarea, generalizarea și transmiterea informațiilor către Centrul de Dirijare al Comisiei pentru Situații Excepționale Naționale.

Potrivit edilului, s-a hotărît ca transportul public, autobuzele și troleibuzele, să circule în continuare în regim obișnuit, la capacitate maximă, în orele de vîrf, pentru a asigura deplasarea angajaților


În continuare în stațiile de așteptare vor fi prezenți angajații forțelor de ordine și nu vor permite îmbulzeala și numărul depășit de pasageri în unitățile de transport

S-a decis asigurarea în transportul public cu dozatoare cu dezinfectant pentru călători

La Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze urmează să fie completat numărul personalului medical, pentru a verifica starea de sănătate, dimineața și seara, a angajaților. Propunerea va fi către angajații medicali din cadrul instituțiilor de învățămînt, școli și grădinițe.

Instituțiile medicale vor fi asigurate cu medicamentele necesare, echipamente de protecție, mănuși, halate, măști, ochelari, termometre, ect.

Muncitorii din cadrul Întreprinderilor municipale, antrenați la asigurarea curățeniei în oraș, vor fi, la fel, asigurați cu toate cele necesare, pentru a putea activa în condiții sigure

În prezent, sîntem în căutare de soluții pentru a contracta transport, pentru a aduce personalul medical din suburbii și din alte localități în instituțiile care activează. Este vorba de acele localități, unde microbuzele private și-au sistat activitatea, în această perioadă.

A fost creată o comisie privind gestionare mijloacelor bănești donate de către agenții economici și persoane fizice, cu scopul de a examina necesitățile instituțiilor medico-sanitare și de a repartiza eficient pentru procurarea celor necesare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri