COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ceban: în loc de mită, investiţi în infrastructura Chișinăului (VIDEO)

Ceban: în loc de mită, investiţi în infrastructura Chișinăului (VIDEO)

Stoparea construcției și astuparea gropii de fundaţie de pe strada Dimo 7/3 și Calea Ieşilor, retragerea mai multor autorizaţii pentru construcție sînt doar cîteva dintre acțiunile întreprinse de conducerea Chișinăului în lupta împotriva construcțiilor ilegale.

Declaraţia îi aparţine primarului general al capitalei, Ion Ceban, relatează NOI.md cu referire la aif.md.

El a precizat că se luptă și împotriva garajelor metalice instalate ilegal și a terenurilor privatizate ilegal.


„Am înăsprit serios normele legislative în acest domeniu, a fost creată o comisie din care fac parte activiștii civici – toate problemele trec de ea. Sînt pe sfîrşite lucrările de organizare a ghişeului unic pentru primirea și eliberarea documentaţiei permisive în construcţii. Ne confruntăm cu sarcina de a automatiza, în cel mult o jumătate de an, la maximum acest proces", a declarat primarul capitalei.

Ceban a subliniat importanța minimizării factorului uman în procesul de luare a deciziilor în domeniul construcțiilor. El a menționat, de asemenea, că corupția va fi pedepsită serios.

„Am adunat reprezentanți ai marilor companii de construcții și le-am spus: investiți banii pe care intenționați să îi acordați ca mită în infrastructura orașului. Și noi, la rîndul nostru, nu vă vom obliga să stați în săli de recepție. Dar totul ar trebui să se facă strict în cadrul legii", a spus primarul general.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load