COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban, în inspecție la mai multe grădinițe, după ce au fost reparate

Ceban, în inspecție la mai multe grădinițe, după ce au fost reparate

Grădinițele din capitală au trecut la un alt nivel, asta după ce acestea au fost parțial reparate și dotate cu echipamente împotriva Covid-19. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul vizitei sale la două instituții preșcolare din capitală.

„Începem cu pregătirile pentru a fi redeschise grădinițele din punct de vedere a dotărilor necesare, cu echipament, dezinfectant și tot ce este necesar. Au fost pentru asta alocate 4 milioane de lei. A fost procurate absolut pentru toate instituțiile preșcolare aceste lucruri și în mod normal, ar trebui pentru o perioadă de timp, două luni de zile cel puțin, să ajungă în cazul în care își reiau activitățile parțial sau integral.”

În ceea ce ține nemijlocit pentru reparațiile capitale sau parțiale ale grădinițelor, în total, inclusiv cu raionul central, sînt peste 100 de milioane de lei și vizează 142 de instituții școlare din municipiul Chișinău.


„Avem o situație mai deosebită în cazul instituțiilor extra curriculare, care, pentru anul curent, au fost alocate peste 7 milioane de lei, anume pentru aceste instituții”.

Primarul general Ion Ceban afirmă că trebuie de investit peste în instituțiile de învățămînt. Ceban mai afirmă că toate instituțiile școlare și preșcolare urmează să fie pașaportizate, ca să municipalitatea să poată interveni pe segmente de primă necesitate. „Dacă undeva curge acoperișul și să investim în altă parte pentru alte lucruri, probabil că trebuie să măsurăm de 7 ori și pe urmă să facem”, a conchis acesta.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load