COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban: În 2019, Axentiev a primit nejustificat un salariu de pînă la 64 de mii de lei lunar

Ceban: În 2019, Axentiev a primit nejustificat un salariu de pînă la 64 de mii de lei lunar

Există toate temeiurile legale pentru demisia șefului Regiei Autosalubritate, Eugeniu Axentiev, a declarat astăzi primarul general Ion Ceban, care a cerut la ședința CMC, demisia funcționarului de la Autosalubritate.

Potrivit lui, grupul de lucru creat cu privire la activitatea lui Axentiev a scos la iveală mai multe abuzuri, inclusiv, neglijență în serviciu, neprofesionalism, abuz de putere.

- Doar în anul 2019, Axentiev a ridicat un salariu de circa 750 de mii de lei, salariul lunar fiind de 62, 63,64 de mii de lei. Aceste acțiuni s-au desfășurat ilegal. Dumealui singur și-a atribuit astfel de prime, cînd salariul de funcțiue este peste 12 mi de lei, - a declarat Ceban în cadrul ședinței CMC.


Totodată, primarul a mai spus că au fost constatate mai multe neregularități în activitatea întreprinderii cum ar fi: servicii de autospălătorie, au fost contactate persoane juridice terțe într-un mod dubios, au fost procurate piese de schimb, dar folosite în alte scopuri.

Ceban spune că va mai cere organelor de drept să verifice și prezența unui conflict de interese în activitatea lui Axentiev, întrucît există dovezi că angajații de la gunoiștea Țînțăreni care lucrează pe poligon mai lucrează și la Axentiev acasă.

- Avem toate temeiurile legale să solicităm suportul vostru pentru demisia lui Axentiev, interimatul îl va asigura dl Vulpe - a mai spus Ceban.

Primarul a anunțat că de azi Eugeni Axentiev se află în concediu medical, pentru a evita astfel demisia.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load