COVID-19 în MOLDOVA

Ceban "ia la puricat" conducerea Apă Canal

Ceban "ia la puricat" conducerea Apă Canal

Ion Ceban, foc și pară după ce a fost sesizat că în capitală se simte mirosul de la Stația de Epurare. Pe lîngă verificări la locul cu pricina, edilul a cerut ca responsabilii să dea un raport amplu cu privire la sursa mirosului.

„Am dispus imediat să fie creat un grup de lucru, care va efectua o anchetă internă cu privire la sursa apariției mirosului, cauzele și cine se face vinovat de situația creată. Tot astăzi la fața locului au fost viceprimarul și reprezentanții Apă Canal. Am cerut ca toți responsabilii să prezinte explicații, în contextul în care am fost asigurat de fiecare dată și la fiecare ședință operativă, cît și în cadrul vizetelor în teren că mirosul neplăcut de la stația de epurare nu va fi”, a declarat Ceban.

Edilul spune că a fost informat că a crescut în ultima perioadă concentrația deversărilor la stația de epurare și de vină s-ar face agenții economici, ce nu dispun de stații de preepurare individuale și admit revărsarea apelor, ce sînt utilizate în procesul tehnologic și depășesc limitele admisibile ale poluanților din apele deversate.


„Respectiv, acestea sînt deversate în rețeaua de canalizare publică. Iată de ce, am cerut ca toate motivele să fie incluse în raport, cu deplasări la fața locului și examinarea situației, după care vom întreprinde toate măsurile pentru a face demersurile oficiale către Procuratură și alte organe de resort”, a punctat Ion Ceban.

Primarul afirmă că în acest an a întreprins toate acțiunile pentru a elimina mirosul neplăcut, ce venea de la depozitele de nămol de pe teritoriul stației de epurare.

„Acolo miros nu mai este. Acum vom depune tot efortul pentru a înlătura problema și la bazinele de aerare a apelor uzate”, a conchis edilul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load