COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban: „Experiența medicilor de peste Prut este foarte utilă pentru cadrele medicale din Republica Moldova”

Ceban: „Experiența medicilor de peste Prut este foarte utilă pentru cadrele medicale din Republica Moldova”

Experiența medicilor români, veniți să ajute personalul medical din RM, este foarte utilă pentru cadrele medicale de la Chișinău. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, în urma unei vizite la Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”.

În cadrul acestui spital municipal lucrează doi medici și doua asistente medicale din România, care vor lucra timp de 15 zile pentru a ajuta la salvarea bolnavilor de coronavirus, internați în cele 7 secții ale spitalului cu profil COVID-19.

„Experiența medicilor este utilă și suntem recunoscători pentru tot suportul și asistența acordată de România, pe timp de pandemie.Alimentarea și cazarea celor 4 medici din România sunt asigurate de Spitalul Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail”. Pe viitor instituțiile medicale: Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”și Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, intenționează să stabilească și relații de colaborare. Noi suntem deschiși pentru a face schimb de experiență.”, a declarat Ion Ceban.

De precizat că cei 4 medici care activează în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, fac parte din echipa de 42 de medici, cu specializări în anestezie și terapie intensivă, pneumologie și medicină de urgență, care au sosit în Republica Moldova săptămâna trecută.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load