COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ceban, despre situația de la stația de epurare: "Lucrăm în regim alert"

Ceban, despre situația de la stația de epurare: "Lucrăm în regim alert"

În prezent, Primăria municipiului Chișinău examinează 11 soluții pentru remedierea problemei mirosului neplăcut la stația de epurare a apelor uzate.

Declarația a fost făcută de primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, în cadrul conferinței de presă de astăzi.

Potrivit lui, există un plan de lucru aprobat și mai multe soluții în această direcție, iar săptămîna viitoare se va reuni un grup de lucru care deja lucrează într-un ritm accelerat.

"Țoți experții spuna stăzi, de la Lisabona pînă la Vladivostok, nu avem astfel de orașe. Nămolul din lacuri s-a acumulat de ani de zile, geotuburile sînt pline cu nămol deshidratat. Este o catastrofă ecologică. Iar vina este a administrației precedente, poate că este vorba chiar de rea intenție", a spus Ion Ceban.


Potrivit primarului general, situația creată pe parcursul a 12 ani la stația de epurare este una critică. Cele trei lacuri de depozitare a nămolului conțin aproximativ 500.000 de m3 de nămol. În plus, în geotuburile, care au fost o soluție temporară, sînt depozitate acum aproximativ 58.000 m3 de nămol, geotuburile au fost conservate, deoarece nu mai există spațiu de depozitare.

Ion Ceban a mai precizat că s-a adresat deja organelor de drept pentru a identifica persoanele vinovate de situația creată și a le trage la răspundere.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load