COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban, despre raportul Curții de Conturi

Ceban, despre raportul Curții de Conturi

Nereguli găsite la Primărie Chișinău, în perioada 2018-2019, de către Curtea de Conturi (CCRM). Potrivit primarul general Ion Ceban, în raportul publicat de CCRM cu privire la documentele permisive eliberate de Primăria Chișinău, se demonstrează că legea nu a fost pusă în capul acțiunilor.

„Au fost depistate mai multe abateri, din cauza iresponsabilității unora. Motivul principal este lipsa unui Plan Urbanistic General actualizat, iar cel existent este necesar de a fi reexaminat și modificat, pentru a fi adaptat noilor condiții economice, sociale și tehnice”, spune Ceban.

Așadar, potrivit constatărilor, Primăria municipiului Chișinău nu a aplicat în totalitate prevederile legale în perioada 2018-2019, pentru a identifica și sancționa persoanele responsabile de edificarea construcțiilor neautorizate pe teritoriul municipiului. În acest sens, în mun. Chișinău, de către agenții constatatori au fost încheiate 113 procese-verbale de contravenție pentru edificarea construcțiilor neautorizate.


„La sfîrșitul anului trecut în 14 cazuri, personal, am solicitată sistarea construcțiilor. Concluzia este că procesul de eliberare a documentelor permisive în construcții, de către municipalitate în perioada 2018-2019, s-a desfășurat cu nerespectarea prevederilor legale, ceea ce în rezultat afectează interesele administrației publice locale, ale coproprietarilor de imobile, terenuri, cît și siguranța cetățenilor beneficiari de construcțiile executate”, a precizat edilul.

Amintim că Ion Ceban a declarat anterior că este necesar ca toate lucrurile făcute în capitală să respecte legea. „În acest caz, da, avem nevoie de un PUG actualizat. Proiectul va fi înaintat din nou în CMC. Acum depinde de ei, dacă vom avea unul sau nu. Cu atît mai mult, că acesta este făcut gratis de către două companii, din Rusia și Romînia”, mai subliniază Ceban.

Precizăm că la Primărie este un grup de lucru care se ocupă de construcțiile problematice din capitală, care ține la curent, ce s-a rezolvat și ce nu. Pe lîngă aceasta, mai avem și o hartă ArcGIS (link: https://portal.dgaurf.md/conflicte/), unde pot fi vizualizate toate construcțiile cu litigii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load