COVID-19 în MOLDOVA

Ceban despre întîlnirea cu cei de la BERD și experți din Londra. Ce au discutat

Ceban despre întîlnirea cu cei de la BERD și experți din Londra. Ce au discutat

Subiectul curățării rîului Bîc a fost discutat de primarul Ion Ceban cu mai mulți reprezentanți ai Oficiului BERD în Republica Moldova, dar și ingineri din Londra.

De asemenea au fost analizate și alte proiecte de infrastructură rutieră și hidraulică.

„Am discutat despre mecanisme și opțiuni cu privire la un proiect amplu referitor la reabilitarea integrală a rîului Bîc”, a precizat edilul.


Aminitim că lucrările de curățire a segmentului doi din rîul Bîc a început. Astfel, are loc lucrări în perimetrul str. Petru Rareș – str. Mihai Viteazul, pe o lungime de 1 kilometru.

Potrivit primarului general Ion Ceban, albia rîului va fi adîncită pînă la cota de un metru, iar vegetația lemnoasă va fi îndepărtată, pentru a spori viteza de scurgere a apei.

După finalizarea intervențiilor de curățare și adîncire a albiei rîului Bîc va crește capacitatea de scurgere în cazul fluxurilor mari de ape și, respectiv, va fi evitată inundarea str. Albișoara, în zona podului din preajma Circului.

Precizăm că lucrările de curăţare a rîului Bîc au început acum 3 săptămîni, în perimetrul str. Petru Rareș – str. Feredeului, de unde au fost evacuate cca. 8 mii tone de nămol și curățată vegetația din preajmă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load