COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban, despre gheretele din capitală: Ele sunt temporare

Ceban, despre gheretele din capitală: Ele sunt temporare

Gheretele instalate recent în Capitală sînt temporare, ele vor funcționa în timpul sezonului estival, iar instalarea lor a fost convenită cu municipalitatea. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței primăriei de astăzi.

Potrivit acestuia, autorizarea temporară pentru amplasarea acestor gherete, care vînd băuturi răcoritoare, produse de patiserie și înghețată, este valabilă pînă la 31 octombrie. Pînă în acest moment, va fi adoptat regulamentul privind comerțul stradal în capitală, conform căruia locurile vor fi distribuite prin licitație.

La rîndul ei, viceprimarul Inga Ionesii a declarat că site-ul web al primăriei este o decizie cu privire la implementarea comerțului stradal în sezonul estival, iar pe hartă se poate de vizualizat care sînt punctele autorizate.


„În plus, mulți agenți economici au fost nevoiți să nu lucreze în timpul stării de urgență și le-am permis să lucreze temporar în parcuri și pe străzile principale. În același timp, numărul de puncte de vînzare este limitat, acestea sînt plasate în conformitate cu schema dezvoltată. Menținem această problemă sub control, niciun chioșc nu a fost instalat în mod arbitrar”, a explicat ea.

De asemenea, Ionesii a menționat că, în acest moment, sînt elaborate reglementări pentru licitații pentru agenții economici care doresc să își plaseze gherete în oraș. Numărul de locuri va fi limitat. În ceea ce privește conceptul comerțului stradal, acesta poate fi supus votului în CMC săptămană viitoare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load