COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban despre demolarea Hotelului Național

Ceban despre demolarea Hotelului Național

Autorizația pentru demolarea Hotelului Național, care acum arată înfiorător, este deja activă, iar proprietarul clădirii ar putea începe curînd lucrările. Despre aceasta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii „Glavnîi Vapros” de la NTV Moldova.

Edilul a menționat că proprietarul hotelului se ocupă în prezent de probleme procedurale.

„Autorizația pentru demolarea clădirii deja este și se află la Direcția Arhitectură. În paralel, este necesară prezentarea unui proiect pentru o clădire nouă, dar nu l-am am văzut încă. Dacă proprietarul Hotelului Național are timp să finalizeze procedurile necesare, atunci demolarea clădirii poate începe în această toamnă sau chiar la începutul anului viitor. ”, a spus Cheban.


În ceea ce privește restul clădirilor nefinisate sau care se află în paragină, primarul a spus că în acest moment municipalitatea dezvoltă un concept care să reglementeze această zonă pentru a-i obliga pe acești proprietari să ducă pînă la capăt construcțiile sau să le pună în folosire.

„De exemplu, poate fi așa: trebuie să înceapă să folosirea obiectului în termen de doi ani de la data achiziționării, altfel va fi percepută o taxă suplimentară. La un moment dat, taxa suplimentară poate fi atît de mare, încît proprietarul clădirii va fi nevoit să investească pentru a pune în folosire clădirea. Însă acest document trebuie prezentat în Parlament”, a declarat edilul.

Amintim că Hotelul Național a fost privatizat în 2006.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load