COVID-19 în MOLDOVA

Ceban: dacă se va face economii pe sănătatea copiilor, unii conducători vor fi demişi

Ceban: dacă se va face economii pe sănătatea copiilor, unii conducători vor fi demişi

Lucrările de reparaţie în instituţiile de învăţămînt din capitală sînt pe ultima sută de metri. Calitatea efectuării acestora este verificată de către o comisie specială creată în acest sens. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei Chișinău.

Ion Ceban a avertizat responsabilii că dacă se va face economii pe sănătatea copiilor, unii conducători vor fi demişi.

„Totodată, şcolile şi grădiniţele sînt adaptate la situaţia pandemică. Acestea sînt dotate cu dezinfectanți și echipamente de protecţie, pentru a fi pregătiţi ca elevii şi micuţii din grădiniţe să revină în instituţiile educaționale”, a declarat Ion Ceban.


Ceban afirmă că în această perioadă sînt efectuate ședințe cu specialiștii şi conducătorii instituțiilor de învăţămînt, pentru a fi aleasă metoda cea mai potrivită pentru încadrare a copiilor în procesul educaţional.

În acest sens, trebuie să fie consultaţi şi părinţii. Subiectul redeschiderii şcolilor şi grădiniţelor este discutat şi în cadrul Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, iar în funcţie de decizia acesteia, municipalitatea îşi va coordona activităţile.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load