COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ceban, către Năstase: „Sînteți un jurist prost” (VIDEO)

Ceban, către Năstase: „Sînteți un jurist prost” (VIDEO)

Schimb de replici dure între primarul general, Ion Ceban, și consilierul Platformei DA Andrei Năstase, la ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău.

Edilul l-a calificat drept un „jurist prost” pe alesul local și a avertizat ca ar putea să fie dat afară din CMC, pentru că ar fi lipsit nemotivat la cel puțin 3 ședințe, iar ultimul a răspuns că îl va da în judecată pentru ofense și insinuări, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Andrei Năstase s-a arătat nemulțumit de faptul că proiectul privind efectuarea Planului urbanistic al Chișinăului de către o asociație de la București nu are avizul comisiei de resort: „Știm cu toții că gratuit, cașcavalul poate fi doar în capcana pentru șoareci. Nu umblați cu populisme ieftine. Planul urbanistic general este o prioritate pentru noi toți, iar acest lucru trebuie să se facă în condiții de maximă legalitate, transparență, eficiență, iar aceste donații, trebuie să ne asigurăm că nu au în spatele lor nimic obscur”, a declarat acesta.


Declarațiile l-au indignat pe primarul general, care a venit cu propunerea de a include proiectul pe ordinea de zi. „Pe lîngă faptul că nu sînteți prezent la peste 60% dintre ședințele CMC, nu aveți nicio inițiativă semnată de către dvs cu privire la activitățile din municipiu, habar nu aveți despre ceea ce vorbiți acum. Legalitate? sînteți jurist, înseamnă că sînteți prost jurist dacă nu cunoașteți procedura prin care intră deciziile în ședința CMC”, i-a spus Ceban lui Năstase.

„Așa și spuneți, că nu vreți astăzi această asistență, pe care ați numit-o obscură. Vreți să blocați intenționat elaborarea Pug-ului, nu vreți să procurați autobuze, pentru că faceți lobby azi pentru microbuze, pentru subterane, pentru Piața Centrală și nu mai faceți atîta populism. Prezentați-vă la ședințele Comisiei juridice, la care nu ați fost niciodată. Veniți la ședințele CMC, pentru dă de fapt, trebuia să vă dăm deja afară pentru trei ședințe lipsite nemotivat, dar nu vă facem această plăcere, ca să nu vă victimizați”, a mai adăugat primarul general.

În cele din urmă, proiectul cu privire la actualizarea Planului urbanistic general al Chișinăului, cu ajutorul financiar al Asociației-Centrul de cercetare pentru dezvoltare durabilă din București, a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a CMC.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load