TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ceban, avertisment dur pentru responsabilii de la "Apă-Canal"

Ceban, avertisment dur pentru responsabilii de la "Apă-Canal"

Primarul general, Ion Ceban, vine cu critici referitor la asfaltul turnat de Apă-Canal, după finisarea lucrărilor de renovare în capitală. Ceban spune că municipalitatea cheltuie de două ori bani, efort, ca lucru să nu fie făcut pînă la capăt.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței serviciilor din această dimineață, scrie moldova24.info.


„Un subiect foarte important, o problemă aș zice eu care deranjează de ani buni locuitorii capitalei, este vorba despre calitatea lucrărilor drumurilor și trotuarelor efectuate de către anumite companii – S.A Termoelectrica, Apa-Canal Chișinău și Premier Energy.

Din numărul total de permise eliberate, 1951 au fost restabilite în beton asfaltic săpături cu suprafața totală de 46532 m2.

Nerestabilite în beton asfaltic sînt următoarele săpături: – 5879 m 2, dintre care:

SA”Apă-Canal Chișinău”- 3111 m 2

SA”Termoelectrica” – 41 m 2 ;

SA „Premier Energy”- 6 m 2 ;

Pe faptul nerestabilirii în termen a săpăturilor în constructivul inițial, au fost aplicate sancțiuni financiare către SA ”Apă- Canal Chișinău”, în sumă de – 7 124 303 lei, în ultimii doi ani”, spune Ion Ceban.

Primarul capitalei spune că problemele cele mai mari invocate sînt:

-Nerestabilirea în termeni a lucrărilor;

-Nu se respectă marca betonului asfaltic restabilit;

-Nu se respecta grosimea straturilor de beton asfaltic;

-Nu se respecta gradul de compactare la lucrările de terasament.

„Toate aceste probleme enumerate mai sus, în complex generează situații de accidente rutiere, nemulțumirea locuitorilor capitalei precum și crearea impresiei iresponsabilității administrației publice locale.

Și de vină de obicei este primarul. Iată ca să nu mai fie așa situații să își facă toți treaba și nu cheltuiți bani pe amenzi și respectați contractele încheiate. La prima abatere, cei responsabilii vor fi eliberați din funcții”, a conchis Ion Ceban.

Responsabilii de la Apă-Canal au declarat că vor face un audit intern și vor lua măsuri. În acest context, Ion Ceban a spus că a discutat cu Regia Transport, ca toate intervențiile Apă-Canal să fie fotografiate, pînă și după finisare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load