COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban anunță prima destinație pe care vor fi testate noile troleibuze

Ceban anunță prima destinație pe care vor fi testate noile troleibuze

Cinci troleibuze noi cu propulsie autonomă vor fi asamblate la atelierul „Regiei Transport Electric Chișinău”. Un demers în acest sens, către conducerea RTEC, a fost făcut încă în anul 2017, de către preşedintele fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban

Prima destinație pe care vor fi testate noile troleibuze este spre localitățile Colonița, Tohatin și Budești din suburbia Capitalei.

„Cele care erau pînă acum puteau parcurge o distanță mult mai mică, acum vor putea să parcurgă pînă la 30 de kilometri. În aceste zile urmează să fie făcute primele testări pe mai multe rute. Prima destinație pe care vor fi testate noile troleibuze este spre localitățile Colonița, Tohatin și Budești din suburbia capitalei. A doua ar fi Cricova, iar a treia Codru. Eu sînt sigur că în decurs de două luni de zile aceste troleibuze deja vor putea să circule în regim normal. Este important ca transportul să ajungă în localitățile municipiului și acest lucru mi-l propun ca prioritate în relația cu suburbiile”, a declarat Ion Ceban, pentru portalul oficial.md.


Unitățile de transport sînt dotate cu baterii de nouă generație și vor avea o autonomie de 30 de kilometri. Unitățile noi sînt dotate cu sisteme de aer condiționat, 6 camere de supraveghere în interior și prize USB pentru călători, la fiecare set de scaune. De asemenea, blocurile optice ale troleibuzelor sînt pe bază de LED, iar oglinzile sînt cu reglaj electric.

Troleibuzele cu propulsie autonomă fac parte din lotul de 15 troleibuze achiziționate anul curent de la uzina „Belkommunmash” din Minsk.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load