COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban: Anterprenorii și voluntarii ne ajută să oferim asistență socială (VIDEO)

Ceban: Anterprenorii și voluntarii ne ajută să oferim asistență socială (VIDEO)

Acordarea asistenței sociale locuitorilor capitalei în condițiile unor măsuri restrictive în legătură cu răspîndirea coronavirusului la primărie se ocupă cîteva servicii.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii ”Loc de Dialog” la Radio Moldova de către primarul general al capitalei, Ion Ceban. El a menționat că pe lîngă primărie activează o unitate de criză pentru furnizarea asistenței sociale, relatează NOI.md cu referire la actualitati.md.

- Cantinele sociale sunt închise - așa cum trebuie în conformitate cu protocolul. Vreau însă ca toată lumea să fie sigură că fiecare asistent social este atașat la cel puțin 12 beneficiari, cei mai mulți fiind vîrstnici și persoane cu dizabilități. Asigurăm livrarea de mîncare la domiciliu - a anunțat primarul capitalei.


El a mai menționat că mare ajutor acordat municipalității a fost oferit de agenții economici și voluntarii care au răspuns masiv la apelul corespunzător.

- Vreau să mulțumesc ahenților ecnomici. Mulți dintre ei ajută atît financiar, cît și prin furnizarea diverselor produse persoanelor cu dizabilități și celor în vîrstă. De asemenea, a fost creată o platformă de voluntariat. Mulți sunt dispuși să ajute gratuit. Ei sunt în contact direct cu unitatea de criză și servicii sociale, coordonează acțiunile și intențiile cu acestea. Avem o mulțime de oameni buni, responsabili, care se dispun riscului conștient și le sunt foarte recunuscător pentru ajutorul acordat”, a declarat primarul general.

De asemenea, reamentim că, primăria Chișinăului a deschis un cont bancar la care se pot face donații atît de persoane fizice, cît și de persoane juridice. Aceste produse vor fi folosite pentru achiziționarea măștilor, mănușilor, dezinfectanților și echipamentelor de protecție.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load