COVID-19 în MOLDOVA

Ceban a venit cu un comentariu după ce un biciclist a lovit un copil de 5 ani

Ceban a venit cu un comentariu după ce un biciclist a lovit un copil de 5 ani

Primarul Ion Ceban a venit cu o reacție în legătură cu fetița de cinci ani a fost grav rănită într-un accident produs în parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica al capitalei.

Edilul a cerut să fie luate măsuri în parcurile mari astfel ca situațiile de genul să fie evitate. „Să delimitam unde se poate și unde nu, foarte clar, banda separată, alee separată iar cei care se deplasează cu viteză excesivă să fie sancționați”, a spus Ceban,

„Nu este prima dată nici la Valea Morilor și nici la Valea Trandafirilor, au mai fost cazuri, în situații cînd în această privință oamenii nu doar practică sporturi dar fac și raliuri, se întrec la viteză și în consecință avem traumatisme serioase a diferitor categorii de cetățeni, rog să intervenim în parcurile mari ca aceste lucruri să se reducă, să vedem unde permitem și delimitam unde se poate și unde nu, foarte clar, banda separată, alee separată iar cei care se deplasează cu viteză excesivă să fie sancționați”, a precizat Ceban, în cadrul ședinței Primăriei de astăzi.


Amintim că micuța a fost lovită de un biciclist, care a fost lăsat să plece după ce și-a cerut scuze pentru cele întîmplate. „Mi-aș dori foarte mult ca fetița mea să fie ultimul copil, ultimul om, care a avut de suferit în asemenea circumstanțe”, a spus mama copilei.

Mama fetiței a decis să facă acest caz public din motiv că acesta nu ar fi unicul de acest gen, spune ea. „Problema deplasării neregulamentare și cu viteză excesivă a bicicliștilor, inclusiv accidentele din cauza lor, devin tot mai multe și tot mai grave. Mai ales acum, în perioada de carantină, cînd copii noștri nu frecventează grădinița, iar majoritatea activităților educative pentru copii în această perioadă sînt interzise”, a menționat ea.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load