COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban a spus cînd va fi lansat un ghișeu unic pentru emiterea documentației de construcție

Ceban a spus cînd va fi lansat un ghișeu unic pentru emiterea documentației de construcție

Cei care vor să obțină o autorizație de construcție nu vor mai fi obligați să meargă la Primăria Chișinău, pentru a o face fizic. De săptămâna viitoare urmează să fie lansată o aplicație prin care tot regimul este automatizat. Despre aceasta a declarat primarul general al capitalei Ion Ceban în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

„A fost creată o aplicație în registru național prin care se depun actele în format electronic și se preiau în format electronic. Iar în Primărie se urmărește fiecare cetățean care se ocupă de un document sau altul. Și putem să vedem traiectoria cum a mers acest document. De fapt, în domeniul documentației permisive pentru constructori au cele mai mari probleme. Până acum fiecare a construit cum a vrut, cât a vrut și probabil nu fără motivația a funcționarilor, inclusiv din primărie”, a spus edilu.

Ceban a subliniat că această aplicație va reduce considerabil din corupția din primărie, dar nu numai. Săptămâna aceasta, ghișeul unic pentru actele permisive în domeniul construcției este în stare de testare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load