COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ceban a prezentat raportul de activitate pentru 100 de zile

Ceban a prezentat raportul de activitate pentru 100 de zile

Primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, şi-a prezentat astăzi raportul de activitate pentru 100 de zile de la învestirea în funcție.

Ion Ceban a enumerat principalele activităţi care au fot realizate de la preluarea mandatului de primar general, printre care evacuarea obiectivelor amplasate ilegal şi stoparea construcţiilor unde au fost iniţiate lucrări cu abateri de la proiect.

Astfel, în cele 5 sectoare ale capitalei au fost evacuate: 262 de gherete, 173 fundații rămase după evacuarea gheretelor, 567 panouri publicitare, 29 garaje metalice, 12 şuri, şi 99 de garduri. Totodată, în perioada respectivă, au fost stopate 14 construcţii ilegale.

Primăria a înaintat Legislativului un pachet de amendamente în domeniul construcțiilor, care vine să sporească capacitatea autorităților locale în domeniul emiterii actelor permisive în construcții și controlului asupra procesului de construcție. Documentul a fost votat în două lecturi. La fel, a fost revizuită modalitatea de eliberare a autorizațiilor de construire pentru asigurarea respectării documentației de urbanism, transmite Noi.md cu referire la Moldova24.info.