COVID-19 în MOLDOVA

Ceban a participat la o ședință comună cu primari din mai multe țări

Ceban a participat la o ședință comună cu primari din mai multe țări

Primarul general Ion Ceban a semnat, pe 9 septembrie, Declarația politică comună a primarilor orașelor participante, drept dovadă a consolidării și conjugării eforturilor comune întru susținerea și promovarea dezvoltării orașelor în perioade instabile și schimbătoare.

Acest lucru a fost posibil după ce Ion Ceban a participat,, pe 9 septembrie, la un eveniment, în format online, organizat de către Primăria orașului Mannheim, Germania, cu care capitala Chișinău este înfrățită de 31 ani.

„Evenimentul este unul foarte important și mă simt onorat să fiu parte a acestei întruniri. Înfrățire de peste 3 decenii pentru noi este una valoroasă, care demonstrează stabilitate, încredere reciprocă și angajament bilateral în acțiunile și proiectele noastre.


În condițiile în care pandemia de Covid-19 a impus restricții privind circulația, iar activitățile sociale și economice au fost transferate parțial sau total în domeniul digital, Primăria municipiului Chișinău a implementat o serie de proiecte în domeniul IT, ce au drept scop îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, dar și securitatea acestora în perioada pandemică”, a spus edilul.

Ceban afirmă că în cadrul discuțiilor a prezentat participanților proiectele din domeniul IT implementate sau în decurs de dezvoltare.

„Pandemia a devenit un bun test de capacitate și rezistență, inclusiv, pentru toate orașele și țările lumii. În noile condiții sîntem practic impuși să regîndim procesele de învățare și de lucru, în special pentru a spori eforturile de transformare digitală, impulsionînd dezvoltarea și adaptarea la soluțiile din domeniul tehnologiilor digitale și gestiunea corespunzătoare a resurselor noi. În concluzie, am adus mulțumiri și apreciere orașului Mannheim pentru organizarea acestui eveniment important, pentru promovarea consolidării orașelor în a face față provocărilor curente”, a subliniat primarul

Ion Ceban a punctat că doar împreună, uniți, putem depăși situațiile dificile și doar împreună sîntem capabili să oferim un viitor mai bun cetățenilor și copiilor noștri.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load