COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban a mers în teren pe poligonul de la Țînțăreni

Ceban a mers în teren pe poligonul de la Țînțăreni

Situația de la Tînțăreni este monitorizată, iar pompierii încearcă din toate puterile să stingă incendiul. Primarul general Ion Ceban a mers astăzi la fața locului pentru a discuta cu localnicii, care sînt afectați de fum, dar și cu autoritățile locale.

„Am avut o ședință la Primăria din satul Tînțăreni, Anenii Noi, cu ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, cu responsabilii de la regiile municipale, dar și cu primarul comunei. Discuția s-a axat pe subiectul gestionării situației cu privire la incendiul, ce a izbucnit pe Poligonul de depozitare a deșeurilor menajere solide din Țînțăreni”, a precizat edilul.

Ion Ceban afirmă că responsabilii din cadrul primăriei Chișinău, împreună cu cei de la IGSU, întreprind toate măsurile.


Primarul a punctat că la fața locului se lucrează cu autospeciale și buldozere, cu care se acoperă cu pămînt sursa focului. Plus la aceasta, a mai fost adusă tehnică necesară.

Procesul de stingere a unui incendiu pe teritoriul unui poligon cu deșeuri menajere este mai complicat, dar se lucrează, pentru timp de noapte se caută soluții de a ilumina zona să fie posibil de a lucra și noaptea.

„După ședință, împreună cu Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, ne-am îndreptat pe poligonul de la Țînțăreni, unde, un grup de protestatari își exprimau nemulțumirea.
Le-am explicat protestatarilor că responsabilii fac tot ce le stă în puteri, pentru a aplana situația”, a subliniat acesta.

Ion Ceban a solicitat lui Voicu să fie pornită o anchetă de serviciu, pentru a fi examinată situația și circumstanțele, sub toate aspectele, în ceea ce privește atît a subdiviziunilor municipiului, cît și a celor responsabili de stingere a focului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load