COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban a îndemnat chișinăuienii să meargă cu troleibuze și autobuze (VIDEO)

Ceban a îndemnat chișinăuienii să meargă cu troleibuze și autobuze (VIDEO)

Din cele peste 700 de microbuze de rută, care activează la Chișinău în perioada obișnuită, astăzi activează mai puțin de jumătate.

Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul unei emisiuni TV ieri, 18 martie.

El a menționat că acest lucru se datorează faptului, că se tem de scăderea profitului atunci cînd numărul de pasageri este reglementat ca parte a luptei împotriva coronavirusului, raportează NOI.md cu referire la actualitati.md.


- MAI recomandă transportarea a nu mai mult de 15 pasageri, iar pentru încălcarea acestei norme - se aplică amenda. În plus, în microbuze, șoferul este în contact strîns cu pasagerii, iar dezinfectarea este îndoielnică. Prin urmare, este posibil ca reducerea numărului de microbuze este chiar bine, a menționat Ion Ceban.

Primarul i-a cerut chișinăuienilor să folosească troleibuze și microbuze, precum și să nu urce în transport aglomerat.

Reamintim, că în transport public municipal, care acum funcționează la capacitate maximă, se efectuează dezinfectarea regulată, iar în orele de vîrf la stațiile de troleibuze patrulează polițiștii, care nu permit supraaglomerarea transportului.

De asemenea, anterior, la ședința Unității de criză, a fost decis să asigure transportul public cu dozatoare cu dezinfectant pentu pasageri.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load