COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban a explicat de ce la Chișinău nu pot fi distribuite gratuit măști populației

Ceban a explicat de ce la Chișinău nu pot fi distribuite gratuit măști populației

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, consideră că orașul nu poate asigura cu măști nici măcar cele mai vulnerabile segmente ale populației, iar bugetul său nu este de cauciuc. Acest lucru îl poate face doar orașe mici, unde locuiesc pînă la 20 de mii de locuitori.

El și-a exprimat poziția în cadrul emisiunii "Glavnoe" cu Lilia Burakovski la TVC-21, transmite eNews si point.md.

"Mulți au transferat mijloace financiare în ajutorul Primăriei pentru combaterea coronavirusului. Există posibilitatea de a achiziționa din contul acestora măști pentru populație? Oamenii nu pot merge nicăieri fără ele", a menționat prezentatoarea emisiunii.


"Cînd s-au dat recomandări de a purta măști, s-a avut în vedere nu doar măști medicale. Ea poate fi confecționată foarte simplu, începînd de la șervețele pînă la batiste sau alte mijloace", a spus primarul general.

"Adică salvarea celor care se îneacă, se află în mîinile celor care se îneacă?", l-a întrebat prezentatoarea pe primarul capitalei.

"Nu chiar. Noi trebuie să știm unde și cum să o facem. Dar bugetul nu este de cauciuc", a menționat Ion Ceban.

"Am văzut că la Ungheni erau distribuite măști gratuit. Chișinăul este capitala, așa cum a spus un politician - este un oraș pentru oamenii bogați?", a întrebat Burakovski.

"Putem demonstra exemplul unor orașe, dar la Chișinău populația este de 40, 50, de multe ori mai mare. Cînd este vorba despre 20.000 de măști, putem face acest lucru măcar mîine. Dar cînd este vorba de un milion de măști. Și de cîte ori trebuie să le schimbe? La fiecare trei ore", a menționat Ceban.

"Cred că ați putea avea careva fonduri în cont. 2,5 milioane lei? Ca o idee, pentru bătrîni singuri, mame cu mulți copii și copii", a spus prezentatoarea emisiunii.

"La Chișinău, totuși, majoritatea poartă măști acolo unde este recomandat. Pensionarii sînt unii dintre cei mai disciplinați și se vede că ei nu au întotdeauna măști medicale, ci improvizate. Trebuie să înțelegem că masca mea vă protejează pe voi, iar a voastră mă protejează pe mine. Această este o recomandare, care există în peste 60 de țări, în mii de orașe și regiuni", a menționat primarul.

Ceban dă asigurări că administrația orașului încearcă să facă totul pentru ca orașul, transportul și instituțiile să corespundă cerințelor, pentru a putea lupta împotriva coronovirusului.

"În primul rînd mă refer la medici și termin cu acei oameni care au grijă de curățenie", a spus primarul general.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load