COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce se va întîmpla cu școlile din Chișinău de la 1 septembrie

Ce se va întîmpla cu școlile din Chișinău de la 1 septembrie

Instituțiile școlare din subordinea municipalității Chișinău nu vor avea același model de funcționare, transmite Moldpres.

Viceprimarul Angela Cutasevici a declarat la ședința on-line a municipalității că instituțiile școlare din subordine nu vor avea același model de funcționare. Potrivit oficialului, modul de activitate a școlilor, gimnaziilor și liceelor va depinde de administrația acestor instituții.

“Dincolo de implementarea proceselor de învățămînt, o altă idee este evitarea îmbolnăvirilor – modul de funcționare a instituțiilor școlare depinde de numărul de elevi dar și de capacitatea instituției de a aplica măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus”, a menționat viceprimarul.


El a adăugat că este greu de uniformizat activitatea celor 132 de instituții de învățămînt din subordine în condițiile în care acestea sînt frecventate de 90 de mii de elevi.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat șapte modele de funcționare a instituțiilor școlare, gimnaziale și liceale. Conform ministrului Igor Şarov, modelul 1 presupune prezenţa fizică a 100% de elevi la şcoală, modelul 2 – învăţarea în două schimburi, modelul 3 – învăţarea combinată, modelul 4 – învăţarea de tip hibrid, pe grupe, zilnic, modelul 5 – învăţarea alternantă, săptămînal, modelul 6 – învăţarea la distanţă de tip online şi modelul 7 – învăţarea mixtă.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load