COVID-19 în MOLDOVA

Ce se întîmplă cu proiectul parcărilor cu plată din capitală

Ce se întîmplă cu proiectul parcărilor cu plată din capitală

Pentru implementarea parcărilor cu plată în capitală sînt consultați cei mai buni. Despre aceasta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că grupul de lucru, care a fost constituit în acest sens, urmează miercuri să aibă o ședință cu experți din Cehia.

Astfel, urmează să se discute despre concept, care sînt planificări, strategiile, cu se va lucra administrativ, iar în baza acestor recomandări, experții din cadrul Primăriei Chișinău vor implementa conceptul în sine, ce va fi prezentat în CMC.

Oamenii trebuie să înțeleagă, că aceste lucruri nu poate să se întîmple într-o zi sau peste noapte. Aici trebuie verificate toate actele, pentru ca să nu ne acuze cineva de corupție și că totul se face de mîntuială”, a declarat edilul.


Pînă la finele anului municipalitatea își propune să aibă adoptată strategia, să aibă costurile, direcționarea financiară, crearea fondului de bani și cum va fi asigurată respectarea regulilor.

Ceban afirmă că sînt procese, care la prima vedere par simple, dar din acest motiv este nevoie de acest studiu de fezabilitate. Mai mult, direcția transport are în lucru reevaluarea acestor documente ce trebuie de aduse la situația reală de astăzi. Astfel, trebuie identificate locurile de parcare, după care se va amenaja schema de circulație rutieră, va fi aplicat marcajul și amplasate indicatoarele necesare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load