COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce măsuri a întreprins Primăria Chișinău pentru a ajuta oamenii străzii

Ce măsuri a întreprins Primăria Chișinău pentru a ajuta oamenii străzii

Oamenii fără adăpost, care trăiesc deja cu numeroase afecțiuni iar sănătatea lor este amenințată mereu, par a fi extrem de vulnerabili în fața noului tip de coronavirus.

Totuși, angajații Primăriei Chișinău spun că aceștia nu au fost ignorați și majoritatea dintre ei au fost plasați în Centru de Găzduire de pe strada Haltei din capitală, unde beneficiază de asistență medicală și condiții optime de trai.

Solicitată de UNIMEDIA, responsabila de la Primăria Chișinău pe domeniul social și în special pe domeniul educației, Angela Cutasevici, ne-a spus că oamenii fără adăpost aflați la evidență au fost plasați în Centrul de Găzduire din strada Haltei. Fiecare dintre ei au primit pachete de igienă personală, sînt hrăniți de trei ori pe zi și beneficiază de asistență medicală.


„Avem medici în centrul de plasament, care monitorizează continuu starea acestora. Pînă astăzi, niciuna dintre persoanele cazate aici nu a fost diagnosticată cu noul coronavirus”, a precizat adjuncta primarului capitalei.

Potrivit Angelei Cutasevici, Centrul de Găzduire din Chișinău are o capacitate de 100 de persoane și dispune de condiții optime de trai. „La moment, au fost cazate 53 de persoane. La evidență avem pînă la 60 de persoane.”

„Îi încurajăm să rămînă, au absolut toate condițiile. Am discutat astăzi cu comisarul Lilian Grosu, pentru a ne ajuta să-i transportăm la Centru și pe cei rămași în stradă. Ce ține de copiii străzii, aceștia urmează să fie aduși la Centru, ulterior, urmează să fie transportați în localitățile de unde provin, întrucît mulți dintre ei nu sînt din Chișinău”, ne-a spus Angela Cutasevici.

În Republica Moldova sînt, la ziua de astăzi - 17 martie 2020, 29 de persoane diagnosticate cu Covid-19.

Pînă acum, o persoană s-a vindecat de infecția cu noul coronavirus, în timp ce o altă persoană testată pozitiv la coronavirus se află într-o stare gravă, iar medicii de la spitalul clinic Republican fac tot posibilul să îi salveze viața.

Autoritățile au solicitat de nenumărate ori cetățenilor să manifeste responsabilitate, să respecte recomandările din partea OMS și a autorităților locale pentru a preveni infecția și răspîndirea noului coronavirus.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load