Ce alte proiecte importante pentru Chișinău vor implementa consilierii municipali independenți?

Ce alte proiecte importante pentru Chișinău vor implementa consilierii municipali independenți?

Pînă la sfîrșitul mandatului, consilierii municipali independenți intenționează să implementeze mai multe proiecte importante pentru capitală.


Despre aceasta a declarat pentru Noi.md consilierul municipal, fondatorul și președintele grupului de companii DAAC, Vasile Chirtoca.


În special, el a menționat că, împreună cu colegul său în Consiliul Municipal Chișinău, Ghenadie Botnaru, a pregătit un proiect de decizie care ar permite păstrarea școlii-internat nr. 3.


”Documentul nu va permite lichidarea acestei școli. Clasa întîi deja nu a fost completată acolo. Cică trebuie să transferăm acești copii unor oarecare ”asistenți parentali” profesioniști, cineva vrea să distrugă această școală. Dar nu le va reuși, cred eu. Pregătim acum un proiect de decizie pentru păstrarea școlii-internat nr. 3”, a subliniat Vasile Chirtoca.


Potrivit lui Chirtoca, o altă problemă pe care consilierii municipali independenți intenționează să o rezolve pînă la expirarea mandatului lor se referă la calitatea materialelor de finisare pentru trotuarele de la Chișinău.


”Ce înseamnă fața orașului? Zonele verzi, clădirile și trotuarele. Trotuarele care se fac la noi prezintă varianta cea mai proastă dintre cele bune. Poate ați văzut trotuarele din orașele europene, inclusiv cele din fosta URSS (Moscova, St. Petersburg) sau din alte țări. Este vorba, de obicei, despre granit sau altă piatră naturală în zona centrală a orașului, aceste trotuare rezistă sute de ani. Iar dacă este vorba despre lespezi, acestea includ o cantitate mare de granit, apoi suprafața este lustruită în așa fel, încît devine durabilă și are un aspect estetic plăcut. Iată un astfel de proiect am pregătit noi”, a menționat consilierul municipal. 


”Încă o problemă vrem s-o rezolvăm în timpul apropiat. Avem o listă de terenuri (cîteva sute!) care cumva au fost trecute la proprietate privată sau închiriate și care se află în zonele verzi, dar nu figurează ca atare. Noi am pregătit un proiect de decizie pentru ca aceste terenuri să fie trecute la zone verzi, cu restricțiile corespunzătoare de construire acolo. Da, vor fi afectați oamenii care le-au primit aceste terenuri într-un fel sau altul, dar va fi o decizie în interesul majorității. De aceea am prevăzut mijloace pentru răscumpărarea terenurilor de acest fel, în interesul orașului. Mai avem cîteva proiecte de decizii, pe care ne vom strădui să le ducem pînă la capăt”, a subliniat Vasile Chirtoca. 


E de menționat faptul că în trei ani, împreună cu Ghenadie Botnaru, el a contribuit la combaterea multor nelegiuiri care se făceau în oraș și la promovarea proiectelor de dezvoltare a Chișinăului. Este vorba despre anularea contractului dezavantajos a parcărilor cu plată, despre depozitarea deșeurilor, despre interdicția de a construi în interiorul cartierelor locative și în zonele verzi și despre multe altele. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load