TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cazul cu oule expirate de la grădinița 184: Totul s-a făcut intenționat

Cazul cu oule expirate de la grădinița 184: Totul s-a făcut intenționat

Șeful Secției siguranța alimentelor din cadrul Direcției municipale Chișinău a Agenției Naționale de Siguranță a Alimentelor (ANSA), Ion Dabija, spune că, există temei de a presupune că ouăle expirate care au fost găsite azi în cele două grădinițe din sectorul Ciocana al capitalei au fost păstrate conștient, fie că angajații celor două instituții, care sînt responsabili de verificare produselor alimentare pe care le primesc, nu au făcut-o corespunzător.


„În cutie, pe primele rînduri, erau stocate ouăle cu termenul de valabilitate corespunzător pînă la 29 august 2019, dar rîndurile de mai jos erau stocate ouă cu termenul de expirare 29 iulie (…). La moment sînt dubii precum că s-a făcut intenționat și că la primirea produselor de către comisia de triere a grădiniței nu s-a verificat corespunzător și mai minuțios partidele de ouă”, a declarat Ion Dabija pentru TV8.


Șeful de secție susține că au fost atenționate toate Direcțiile educație din sectoarele capitalei ca să se verifice în grădinițe toate partidele de ouă.


„Ei ne vor informa și ulterior vom aplica măsurile respective”, a spus Ion Dabija.


Astăzi, în două grădinițe din sectorul Ciocana al capitalei au avut loc verificări inopinateale specialiștilor de la ANSA. Aceștia au depistat zeci de ouă cu termenul de valabilitate expirat.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load