COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Casa-Muzeu „Alexandr Pușkin” din Chișinău, în pericol (FOTO)

Casa-Muzeu „Alexandr Pușkin” din Chișinău, în pericol (FOTO)

Consilierul prezidenția, Corneliu Popovici a întreprins o vizită la Casa-Muzeu „Alexandr Pușkin” din Chișinău, în cadrul căreia cu regret a constatat că acest important centru muzeal din țara noastră se ciocnește cu un șir de probleme grave, scrie Noi.md cu referire la o postare a oficialului.

Potrivit consilierului, starea clădirii se înrăutățește pe zi ce trece, iar de vină s-ar face compania de construcții care ridică un complex locativ în apropierea muzeului.

”Transportul de mare tonaj care circulă pe strada adiacentă, a afectat și continuă să acționeze negativ asupra edificiilor de epocă.


Totodată, calamitățile naturale din aprilie 2017 au determinat prăbușirea unui arbore de 70 de ani, care, sub greutatea zăpezii, a cedat și a căzut peste acoperișurile muzeului”, scrie Corneliu Popovici.

Acesta spune că se impune, în regim de urgență, efectuarea unei expertize tehnice a stării clădirilor și valorificarea sumelor alocate din bugetul de stat destinate unor lucrări de restaurare – sume care întîrzie mult timp și care trebuie să fie direcționate spre repararea în primul rînd a acoperișurilor.

”În cazul în care acest proces va fi tergiversat în continuare, există riscul dispariției din rețeaua muzeală a Republicii Moldova a acestei importante unități.

Lucrările ar trebui să demareze urgent, întrucît, în contextul acțiunilor culturale dedicate marcării a 220 de ani de la nașterea marelui poet Pușkin (06.06.2019) sau a celebrării a 200 de ani de la venirea lui Pușkin în Moldova (anul 2020), Casa-Muzeu va fi solicitată și va constitui un veritabil obiect de atracție turistică pentru vizitatorii din țară și din străinătate”, se mai arată în postarea consilierului prezidențial.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load