COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Care sînt prețurile la fructe și legume în Piața Centrală din Chișinău (VIDEO)

Care sînt prețurile la fructe și legume în Piața Centrală din Chișinău (VIDEO)

Piața Centrală din Chișinău și-a reluat activitatea din 1 iunie, dar ar putea fi închisă din nou, dacă în următoarele zile nu se va îmbunătăți situația privind respectarea tuturor cerințelor sanitar-epidemiologice necesare.

Declarația a fost făcută ieri de prim-ministrul Ion Chicu.

În timp ce piața din capitală își continuă activitatea, portalul Noi.md propune cititorilor săi s-o viziteze virtual și, cu ajutorul filmului video, să evalueze nivelul prețurilor prezentate de vînzătorii de legume și fructe.După cum se poate vedea pe plăcuțele din rîndurile comerciale, prețurile la pătlăgele și pepeni variază între 22-23 și 30 lei per kg, iar unii comercianți vînd pătlăgele moldovenești la un preț de 50 lei per kg.

Prețul la ardei este de 35 lei per kg. Morcovii și ceapa uscată sînt propuse la un preț de 10 lei per kg, cartofii noi - la prețul de 10-12 lei per kg, curechiul tînăr costă 5 lei per kg, merele - de la 6 lei/kg, bostanii - 25 de lei/kg. Un kilogram de căpșune poate fi cumpărat cu 32-35 lei.

Prețurile la vișine și cireșe variază foarte mult. În funcție de soi și de starea lor, acestea pot fi procurate la prețul de la 15 pînă la 30 de lei per kg. Cu 1 leu pot fi procurate frunze de poamă pentru sarmale, cu 10 lei – o pungă de ceapă verde.

Vizitatorilor li se interzice să intre pe teritoriul pieței fără măști și mănuși. La intrare li se măsoară temperatura. Cumpărătorii menționează că prețurile la piață sînt mai mici decît în magazine și supermarketuri.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load